miercuri, 24 decembrie 2008

Paranoia sarbatorilor

Frenezia,graba,infrigurarea ,nerabdarea ca toate sa fie facute,cumparate,aranjate,curatate,spalate ,acum neaparat ca vin sarbatorile,denota o boala grava  pe care o are societate ,ce se agraveaza in momentele de varf.Pentru ce sa ma chinui,nemultumesc,sperii de un eveniment ,decat ca am frica ca nu va iesi asa cum se asteapta lumea sa iasa,sau cum a mai iesit altadata?Dorinta mintii de mai mult imbraca de aceasta data forme grobiene si apoi consumul trebuie sa fie pe masura,tocmai pentru ca,subtil sa ne inscriem neaparat pe linia suferintei de dupa.Uite cum,si din aceste evenimente care ar fi trebuit sa fie incarcate cu bucurie,mintea stie sa conduca tot spre suferinta,parca n-ar fi fost de ajuns cata oboseala si frecus a creat inainte de!

   Un eveniment planificat de mintile altora (mai ales cand se considera indreptetiti,indreptatire data de obisnuinta de a "face ce spune popa"),te poate prinde pe nepregatite de a-l serba atunci " cand se cuvine" si cand e stabilit;il simti ca impus,dar ai libertatea alegerii de a te bucura atunci cand simti tu,nu e necesar sa te bucuri in turma.Ce bucurie poate fi aceea cand TREBUIE sa te bucuri la comanda,la o data stabilita si intr-un fel anume,neaparat?

   Iesirea din hatisurile "marilor sarbatori de peste an" te imbie la  un gust aparte de libertate,fara iz de gretoase impuneri ritualice,de "asa se face" si mai ales "acum se face,nu cand vrei tu".Scoase definitiv din rutina de veacuri ,bucuriile noastre abia atunci pot fi BUCURII cand sunt traite  SPONTAN,indiferent de imprejurari si de momente in timp.

   Invartitul ametitor chiar si in cercul asa-ziselor sarbatori,tot  turmentare ratacitoare  e ,ca oricare activitate omeneasca neiluminata de constienta constiintei,de libertatea de a trai neancatusat (catusele datinilor si a obiceiurilor nu sunt cu nimic mai prejos decat altele).

   Cum isi mai macina,iubitii de ei,suferinta, mimand bucuria,dar fetele lor exprima tristetea pregnanta din spatele firavelor masti de sarbatoare binevoitoare!!   E o manifestare patologica.E boala de care sufera dualitatea:paranoia. 

  VAD SARBATORIREA BUCURIEI DIN SPATELE  DATINILOR SI OBICEIURILOR STRAMOSESTI  CARE IA LOCUL  PRIN SPONTANEITATE,PLANIFICARILOR  CONSTRANGATOARE.

   Si asa este !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu